Hozzászólás ehhez Beharangozó, indián szerelem

Augusztus 1-től: Indián szerelem -érdekességek #1

Indián szerelem – érdekességek #1

A blogon először egy rövid, 25 részes történet fog helyet kapni, melynek Indián szerelem a címe. Ebben a cikkben néhány érdekességet osztok meg veletek a novella születésének körülményeiről. A tovább után olvashatjátok, illetve néhány videót is találhattok hozzá.

Ebben a cikkben elsősorban a webnovella alapjául szolgáló filmmel foglalkozom.

  • Az Indián szerelem (Amor indiano) egy általam 2000-ben megálmodott történet, melyet egy film ihletett meg, melynek címe: Sápadt arcok (Elrabolt szívként is ismerős lehet). A film 1996-ban készült Janine Turner és Michael Greyeyes főszereplésével.
  • A történet szerint 1868 után egy csapat indián elrabol két fehér nőt, Annát és Sarah-t. Anna és az egyik harcos, Tokalah között szerelem bontakozik ki, noha a nő már férjes asszony.
  • A film megtörtént eseményeken alapult. Anna Morgan és Sarah White valóban létező személyek voltak, akiket elraboltak az indiánok, ám ahogy az lenni szokott a filmeknél, a valóságban koránt sem élték meg azt a kis „kalandot” olyan rózsásan. Sajnos magyar nyelven egyáltalán nem fellelhető ez a történet, ám azt tudni lehet, hogy mindkét nő kiszabadult, az indiánok között átélt borzalmak egész életüket meghatározták. A történet egyébként az amerikai polgárháború után játszódik, az indiánháborúk idején. Ekkoriban a határvidéken – ha nem is mindennapos, de – eléggé gyakori esemény volt a fehér nők elrablása. Rengeteg indián gyermek halt meg himlőben, s egyéb más betegségekben, nőkre volt szükségük, hogy gyerekeket szüljenek nekik. Sajnos elég kevesen jártak olyan szerencsével, mint a fentebb megnevezett két hölgy, akik élve kerültek ki ebből a „kalandból”.
  • Az általam megálmodott folytatásban több változtatást is eszközöltem az eredetihez képest, de erről majd a holnapi cikkben olvashattok.
  • A youtube-on megtalálható a film szinkronos változata. Alább belinkelem számotokra, hogy aki kíváncsi, meg tudja nézni, akár felkészülésként az olvasásra, akár csak érdeklődésből.

I. rész


II. rész

Reklámok

Augusztus 1-től: Indián szerelem -érdekességek #1” bejegyzéshez 5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s