Hozzászólás ehhez Alaptörténetek, Főcímek, Retro Webnovellák

Retro Webnovella #15 – A szív könnyei

Új rovattal jelentkezik a blog. Ezúttal olyan webnovelláimat mutatom be nektek, melyek egy évtizeddel ezelőtt kimaradtak a publikálásból eltérő okokból. Volt, amelyiket egészen egyszerűen nem fejeztem be. Mások annyira korai korszakomból valók, hogy még a szó szoros értelmében papírra vetettem őket, s azóta is a begépelésre, archiválásra várnak. Többet ezek közül “leporoltam”, néhányhoz új szereposztást készítettem.

A tovább után megismerhetitek a következő kiválasztott webnovellával

A szív könnyei /”Lagrimas del Corazon”/

Főcím:

Történet:

A történet egy kisvárosban, San Lazaroban játszódik. Gonzalonak két szerelme van: Isten és Juliana. Juliana egy kedves fiatal lány, aki elbűvölte a nála pár évvel idősebb férfit. Gonzalo mindig elhivatottságot érzett Isten felé, de soha nem tudott választani közte és Juliana között, akit mélyen szeretett. A sors azonban közbeszólt, Gonzalo gyógyíthatatlan beteg lett, és hogy ne kelljen Julianának mellette szenvednie, pap lett. Az igazságot azonban soha nem árulta el volt kedvesének, akinek emlékét mindig magában őrizte. Juliana mélységesen szenvedett, mert nem tudta mire vélni szerelme döntését. Anyja hatására azonban férjhez ment egy tehetős üzletemberhez, Victor Valenciához, de szerelem nélkül. Gonzalo adta össze őket, és a ceremónia vezetése alatt mély fájdalmat érzett a lelkében, de nem árulhatta el magát a hívők előtt.

A történet másik szála Gonzalo testvéréhez, Fabianhoz fűződik, aki felesége, Malvina hűtlenkedése miatt lett az alkohol rabja. Van ugyan egy közös gyermekük, Maria Soledad, de még ez sem tudja feledtetni vele fájdalmát. A tragédia akkor következik be, amikor Malvina megszökik a szeretőjével, és a fővárosba megy. Fabian nem tud beletörődni felesége gyalázatos tettébe és öngyilkos lesz. A még csecsemő Maria Soledadot Gonzalo veszi magához. Pár hónappal később azonban Gonzalot utoléri a halál, de mielőtt elmenne magához kéreti Julianát és rábízza Maria Soledad nevelését. Gonzalo meghal…

Juliana úgy neveli Maria Soledadot, mintha a saját és Gonzalo gyermeke lenne. Mindenki úgy tudja a birtokon és a család közvetlen környezetében is, hogy a kis Maria Soledad Juliana és Victor gyermeke. Időközben Juliana megözvegyül, és magára marad két gyermekével, Ricardoval és Emilianoval, illetve Maria Soledaddal.

Évekkel később Maria Soledad már felnőtt nő, de az igazságot nem tudja, továbbra is azt hiszi, hogy ő Juliana Montes de Valencia lánya. Ezért érzi természetellenesnek azt a vonzalmat, amit Ricardo iránt érez. Ez az érzés azonban kölcsönös, ugyanígy érez Ricardo is, amikor visszatér tanulmányai után. Juliana azonban nem segíthet elhessegetni a kételyeket, hiszen a két fiatal nem érez elég erőt ahhoz, hogy bevallják neki egymás iránti vonzalmukat.

De a titok feltárása nem várat sokat magára. A kapzsi és ravasz Malvina visszatér San Lazaroba, és ezzel alaposan felzaklatja a kedélyeket…

Szereposztás:

JULIANA- SUZANA GONZALEZ/VICTORIA RUFFO

MARIA SOLEDAD- GABRIELA SPANIC

GONZALO- CÉSAR EVORA

RICARDO- CARLOS PONCE

CLEMENCIA- LAURA ZAPATA

MARINA- BARBARA MORI

MALVINA- AZELA ROBINSON

EMILIANO- JAIME CAMIL

FRANCISCA- ROSSANA SAN JUAN

FABIAN- SERGIO GOYRI

MIGUEL- ROBERTO BALLESTEROS

ROSARIO- DINA DE MARCO

FLORENTINA- MARIANA LEVY

VICTOR- JUAN SOLER

GABRIEL- RAYMUNDO CAPETILLO

CONSUELO- DIANA BRACHO/MARGA LOPEZ

PATRICIA- MAYRIN VILLANUEVA

ISABEL- RAQUEL MORELL

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s